Aktuelt i Brugerrådet

Disse emner og ideer optaget og arbejder Brugerrådet med lige nu.

Region H vil høre mere om patientinddragelse på Bornholm  

Udvalget har fulgt ”Bornholm som Udviklingshospital” med interesse. Nu er patientinddragelsesudvalget interesseret i at få mere at vide om:

  • Hvordan der er blevet arbejdet med patient/borgerinddragelse
  • Hvad der har været prøvet
  • Hvad der har givet merværdi for patienten
  • Har udforskningen af samarbejdet på tværs af hospital, kommune og almen praksis betydet noget for patienten
Derfor deltager en eller flere brugerrepræsentanter i et møde med Patientinddragelsesudvalget, hvor de vil fortælle om deres erfaringer med patient- og borgerinddragelse i forbindelse med Udviklingshospital Bornholm. 

Strik i ventetiden 

Hospitalet er blevet kontaktet med et forslag om, at patienter og pårørende kan fordrive ventetiden i ambulatorierne og Akutmodtagelsen ved at strikke ”Mother Teresa-firkanter”. Efterfølgende bliver firkanterne indsamlet og syet sammen til tæpper til et godt formål. 

Hvis ideen kan gennemføres, så det ikke går ud over hygiejnen, bliver den afprøvet frem til efteråret. Hospitalet stiller garn, strikkepinde og manual gratis til rådighed. 

Et levende bibliotek på hospitalet

På baggrund af inspiration fra Sverige foreslår et af rådets medlemmer, at man finder ud af, om der er opbakning til ideen om at lave et levende bibliotek på Bornholms Hospital.

På et levende bibliotek kan man i stedet for en bog låne et menneske, der kommer og fortæller sin historie. 

Hospitalets direktør fortæller, at den kommende strategi for fremtidens Bornholms Hospital kommer til at indeholde brugerinddragelse i form af flere forskellige tiltag. Et af dem kan måske blive en form for et levende bibliotek. 

Du kan læse mere her

Hvis du vil se hele referatet fra det seneste møde eller et af de tidligere referater, kan du finde dem ved at klikke på linket ude i højre side. 
Redaktør