Dobbelt vandladning - vejledning

Dobbelt voiding er engelsk og betyder dobbelt vandladning. Ved dobbelt-voiding lader man vandet to gange i træk med ca. 1 minuts mellemrum.

Du kan bruge dobbelt vandladning for at træne kontrollen over din vandladning. Herved opnår du en bedre blæretømning. Tømmes blæren helt hver gang, kan det være med til at forebygge blærebetændelse.

Sådan gør du

  1. Sæt dig godt til rette på toiletsædet. Sid let foroverbøjet med let spredte ben og begge fødder på gulvet. Hvis du ikke kan nå gulvet, kan du bruge en skammel til fødderne.
  2. Undgå at presse, når du lader vandet. Giv dig god tid og slap godt af i bækkenbunden, men sid kun til vandladningen stopper, og du føler blæren er tom.
  3. Når vandladningen er ophørt, skal du rejse dig op og gå en lille runde på badeværelset. Der skal højst gå et minut. Du må gerne knibe sammen i bækkenbunden.
  4. Sæt dig igen på toilettet og prøv at lade vandet en gang til. Hvis du fortsat ikke føler at din blære er helt tom, kan du prøve at lade vanden igen.

Nu burde blæren være helt tom, eller så tom som den kan blive. Hvis du får trang til vandladning igen efter 15-30 minutter, skal du ikke gå på toilettet, men prøve at tænke på noget andet.

Sørg for, at der ikke går mere end 3-4 timer mellem dine toiletbesøg. Sørg også for, at de enkelte vandladninger ikke er på mere end 400-500 ml, da du ellers risikerer at få en stor og slap blære, der ikke tømmer sig så godt.

Redaktør