Behandling med Procren

Procren er et hormonlignende stof, der nedsætter dannelsen af kønshormoner i æggestokkene

Hvordan virker Procren?

Procren er et hormonlignende stof, der nedsætter dannelsen af kønshormoner i æggestokkene. Derfor kommer du midlertidigt i en form for kunstig overgangsalder i den periode, du behandles med Procren. Det betyder, at du ikke får menstruation, eller din menstruation bliver væsentligt mindre, mens behandlingen foregår.

En til to uger efter behandlingens begyndelse vil du eventuelt få en menstruationsblødning, som kan være anderledes end du er vant til, fx. lidt kraftigere eller længerevarende. Derefter ophører menstruationerne.

Ved forskellige sygdomme i underlivet kan det være en fordel at nedsætte dannelsen af kønshormoner. Procren anvendes som middel mod livmoderslimhinde-lignende væv udenfor livmoderen (endometriose) eller før visse indgreb i livmoderen.

Desuden anvendes det som forbehandling før fjernelse af livmoderslimhinden og ved kunstig befrugtning.

Hvordan gives Procren?

Procren gives som et depot, der indsprøjtes i mavens underhud. Indsprøjtningen skal gives hver 4. uge, dog højst 6 måneder.

Depotet er en lille stav, der langsomt opløses i løbet af de 4 uger.

Hvilke bivirkninger kan jeg forvente?

De bivirkninger, du kan få af Procren, svarer til de gener, mange kvinder får, når de går i overgangsalderen. Ofte ses svedeture, hedeture, hovedpine, humørsvingninger, tørhed i skeden og måske nedsat seksuallyst.

I nogle tilfælde kan der opstå en kraftig blødning ca. 2-3 uger efter indsprøjtningen på grund af ændringer i hormonbalancen.

Der vil oftest gå nogle uger, før du kan forvente bivirkninger. Det er dog ikke alle, der får bivirkninger af Procren, ligesom ikke alle får problemer, når de kommer i overgangsalderen.

Denne tilstand af kunstig overgangsalder forsvinder igen ca. 6 uger efter den sidste behandling og dermed forsvinder eventuelle bivirkninger i løbet af kort tid.

Du kan ikke med sikkerhed regne med at være beskyttet mod graviditet under behandlingen.

Redaktør