Der var højt til loftet i de elegante lyse lokaler i Green Solutions House. Det havde uden tvivl også en positiv indflydelse på de inspirerende oplæg , hvor gode erfaringer fra et fælles ambulatorium på Holbæk Sygehus og Juliane Centeret inddragelse af de fødende på Rigshospitalet klart viste, at det KAN lade sig gøre. Nemlig, at det er patienternes oplevelse, og hvad, de synes, der giver værdi for dem, der skal være det centrale omdrejningspunkt for hospitalets aktiviteter.
Stor medieinteresse

De bornholmske medier viste stor interesse for arrangementet. Eksempelvis blev det indledende interview, hvor formanden for sygeplejerskerne Grete Christensen interviewede Niels Reichstein Larsen om visioner for Udviklings Hospital Bornholm, sendt direkte i DR4 Bornholm. Samtidig havde radioen en mand stationeret udenfor på terrassen til uddybende interviews.
Bornholms Tidende og Tv2 Bornholm var naturligvis også til stede, og de fik et par lyninterviews med Niels Reichstein Larsen i det pressede program.
Lun vicedirektør som ordstyrer

Vicedirektør Jonas Egebart styrede hele arrangementet med underspillet jysk humor. Han fik elegant og humoristisk inddraget alle deltagere til aktivt at komme med konstruktive bidrag til de otte indsatser, som udviklingshospitalet skal arbejde med. Bidrag som professor Bent Ottosen fra Rigshospitalet senere hen roste med, at deltagerne ikke havde spurgt ”hvorfor” gør vi nu dette? – men ”hvordan ” kommer vi videre?
Projektgrundlag i udkast
Et 24 sider langt projektgrundlag blev udleveret til alle deltagere, og det var helt bevidst et udkast. Formålet er netop at inddrage alle – både patienter, politikere, eksperter, Brugerråd og ansatte til at komme med konstruktive input til projektgrundlaget. Projektgrundlaget bliver dermed et dynamisk dokument indtil den 20. september, hvor Regionrådet beslutter, hvad der endeligt skal arbejdes med.
Her fortæller hjertepatienten Ib Larsen, hvordan en livstruende sygdom blev vendt til en positiv historie.