Undersøgelse af afføring for Clostridium Difficile

Afføringsprøven kan afgøre, om du har bakterien i tarmene

Kort om undersøgelsen

Afføringsprøven benyttes til at udelukke eller bekræfte tilstedeværelse af Clostridium difficile. En bakterie, der kan forårsage tarminfektion og give diarré.

Sådan gør du

Du får udleveret et prøverør (illustration1), hvor der i låget sidder en ske. Herudover er der et yderrør (forsendelseshylsteret)(illustration2), hvori du skal anbringe prøverøret når du har taget en prøve af din afføring.

Du kan nemmest opsamle en prøve af din afføring fra en spytbakke eller en avis. Hvis din afføring ikke er ensartet, skal du med skeen, der sidder fast på låget, vælge det afføring som er løst, slimet, vandig, pusholdige (gullig-grøn) eller blodig. En god skefuld er nok.

Skru låget med skeen hårdt fast på prøverøret.

Når du har lukket prøverøret, skal du anbringe det i det andet rør (forsendelseshylsteret). Du skal altid transportere prøverøret inde i dette hylster.

Prøverøret skal være forsynet med cpr-nummer. Hvis dit cpr- nummer ikke allerede er påført, skal du selv skrive det på røret.

Aflevér prøven i Prøvetagningen, Bornholms Hospital, Opgang C

                                                                                          Udfyld felterne på side 2 >>>

 

 

Udfyld felterne

Udfyld nedenstående og aflevér denne side sammen med afføringsprøven.

Dit CPR-nummer: __________________________________________

Dit navn: ___________________________________________________

Dato for opsamling af prøven:______________________________ 

Tidspunkt for opsamling af prøven:_________________________

Svar på undersøgelsen

Din afføringsprøve undersøges i laboratoriet og svaret på undersøgelsen sender vi til den henvisende læge. Du kan forvente at få svar på undersøgelsen i løbet af et par dage hos den henvisende læge. Ved specielle prøver kan det vare lidt længere.

Redaktør