Når du er i behandling for kræft

Behandling for kræft foregår ofte ambulant på Bornholms Hospital i samarbejde med specialafdelinger i Region Hovedstaden. Her kan du læse om behandlingen.

Kort om behandlingen og afdelingen

Behandlingen foregår i Ambulatorie 1

Din behandling med kemoterapi eller anden understøttende behandling foregår i Ambulatorie 1, opgang A, etage 1 (stueetagen). Du kan følge skiltningen fra Opgang A til Ambulatorie 1, som du finder lige efter Caféen.

Behandlingen tilrettelægges af speciallæger fra Rigshospitalet

Når du skal se en speciallæge i ambulatoriet, tilstræber vi, at det er samme speciallæge, du møder gennem hele dit behandlingsforløb. Speciallægerne har dog deres daglige gang på Rigshospitalet, og derfor kan vi ikke garantere, at det altid kan lade sig gøre. 

Når du møder op til behandling, er det en af vores lokale læger, som har en samtale med dig ud fra det behandlingsprogram, som du har fået tilrettelagt. Samtalen tager cirka 20 minutter.

Vigtig forberedelse andre prøver og besøg inden aftalen

Få taget blodprøve før din behandling med Kemoterapi

Du skal have taget blodprøver senest 1 time før din aftale hos os. Mød op i Prøvetagningen, Opgang C via hovedindgangen. Du skal ikke bestille tid til blodprøvetagning i Prøvetagningen, men bare møde op inden for åbningstiden, som er mandag til torsdag kl. 8 – 14.30 samt fredag kl. 8 – 12.

Alternativt er du meget velkommen til at få taget blodprøverne dagen før behandlingsdagen mellem kl. 8-14, ligeledes i Prøvetagningen, opgang C via hovedindgangen.

Når du blot skal have taget blodprøver

Der er dage, hvor du blot skal have taget blodprøver. På disse dage skal du blot møde op i Prøvetagning, Opgang C via hovedindgangen mellem kl. 8 og 11.
Hvis dine blodprøver kræver handling, kontakter vi dig pr. telefon i løbet af dagen. Du kan også få blodprøverne taget hos din egen læge. Her har vi til gengæld først et svar på dine blodprøver dagen efter. Også her kontakter vi dig, hvis dine blodprøver kræver handling.

Om behandlingen

Sådan foregår behandlingen

Behandlingen foregår på en patientstue, med siddepladser til flere patienter. 
Behandlingstid

Behandlingstiden varierer, alt efter, hvilken behandling du skal have, men det er altid en god idé, at medbringe lidt læsestof. Der er også ugeblade og andre magasiner til rådighed på stuen.

Åben indlæggelse på sengeafsnit 2

Når du er i behandling for kræft, har du ret til åben indlæggelse på Sengeafsnit 2, opgang A, etage 3. Du kan benytte dig af den åbne indlæggelse, så længe du er i behandling og når det drejer sig om problemstillinger som er relateret til din kræftsygdom. 

Komplikationer og bivirkninger

Behandling mod kræft har ofte bivirkninger

Du bliver informeret grundigt om din behandling og du får udleveret en separat information om de komplikationer og bivirkninger, som kan opstå i forbindelse med din behandling. Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål til din behandling.

Feber, voldsom diarré eller almen utilpashed

Du skal altid kontakte os hurtigst muligt, hvis du får feber over 38,5 grader eller hvis du får blødninger, voldsom diarré eller almen utilpashed.

I dagtimerne skal du kontakte Ambulatorie 1. Udenfor ambulatoriets åbningstid skal du kontakte Sengeafsnit 2. Se mere i kontaktafsnittet.

Praktisk information

Tag dine pårørende med

Du er meget velkommen til at tage en pårørende med, når du får behandling. Det kan også være en stor støtte at have pårørende med, når du skal have svar på undersøgelser m.m.

Der kan forekomme ventetid

Det hænder, at der kan komme uforudsete opgaver for personalet, som kan resultere ventetid for dig. Vi beder om din forståelse herfor. 
Forplejning

Vi har en vogn med kaffe, te og frugt, som du er velkommen til at benytte. Du vil
også blive tilbudt en sandwich til frokost.

Kontakt 

Ring til os i god tid

Ring til os med det samme, hvis du har det dårligt, så vi kan hjælpe dig med at afklare, om du skal komme ind til os. Ring gerne tidligt på dagen og inden weekenden, hvis det er muligt.

Hvis vi vurderer, at du har brug for indlæggelse, vil vi sædvanligvis bestille transporten til hospitalet. Du skal altid huske at medbringe din faste medicin.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har andre spørgsmål.

Bornholms Hospital
Ambulatorie 1
Opgang A, etage 1 (stue-etage)

Sygeplejersker: 38 67 11 45
Sekretær: 38 67 11 25 eller 38 67 11 29
Telefontid: Man-tors, kl. 7.15 – 15.00, fre: 7.15 – 13.00

Udenfor ambulatoriets åbningstid kan du kontakte Sengeafsnit 2:

Bornholms Hospital
Sengeafsnit 2
Opgang A, etage 3
Telefon: 38 67 11 22

Redaktør