Hjertesvigtsklinik

Introduktion til behandlingen og vejledningen i hospitalets Hjertesvigtsklinik.

Formålet med behandlingen og vejledningen

Hvis du har nedsat pumpekraft af hjertet (kaldet hjertesvigt), hjælper vi dig med at opnå en optimal medicinsk behandling, så du kan leve så normalt som muligt med din sygdom. 

At have nedsat pumpekraft af hjertet betyder også en masse omvæltninger og kræver, at du laver nogle livsstilsændringer. Her hjælper vi dig godt på vej og tilbyder samtaler både med dig og med din familie og pårørende. 

Sådan foregår det

Du må forvente, at forløbet i hjertesvigtsklinikken strækker sig over en periode på cirka 3 måneder. 
Du vil primært komme til at tale med hjertesygeplejersken under disse samtaler, men hvis der er behov for det, vil en hjertelæge også være tilknyttet dit forløb. 

Medicin

Som hjertepatient er det nødvendigt, at du får medicin, som styrker hjertets arbejde. Noget medicin kræver en langsom øgning, indtil du når den dosis, der er bedst for dig. Derfor vil du opleve, når du kommer i hjertesvigtsklinikken, 
at samtalen drejer sig meget om blodprøvesvar, blodtryk og hvordan det går dig fysisk lige nu og her. Alt sammen for, at finde frem til den optimale medicinske behandling for dig. Vi gennemgår din medicin; hvordan den tages bedst, hvordan den virker, og om der er alternativer, hvis du ikke så godt tåler. den Husk at medbringe din medicinliste ved alle samtaler i ambulatoriet.

At blive hjertepatient

At få at vide at ens hjerte ikke længere pumper, som det skal, kan for de fleste opleves meget voldsomt og give anledning til mange spørgsmål om, hvordan man kommer videre i livet. På hjertesvigtsklinikken kan vi hjælpe dig og dine 
pårørende med at finde frem til, hvordan du/I kan få en så god hverdag som mulig både fysisk og psykisk. 

Livsstil

Med gode motionsvaner, sund kost og ingen rygning kan du gøre dit til, at din hjertesygdom ikke bliver værre, eller at den ikke udvikler sig. I hjertesvigtsklinikken får du råd og vejledning, så du kan begynde på nye og bedre livsvaner og ikke mindst gode råd til, hvordan du kan fastholde dem.

Er du overvægtig, undervægtig, har diabetes eller har forhøjet kolesterol, er det en risikofaktor i udviklingen af din hjertesygdom. I hjertesvigtsklinikken rådgiver vi dig om en god og sund kost og har du behov for det, henviser vi dig til en 
diætist.

Fysisk aktivitet er godt for dit hjerte og din almene sundhed. I hjertesvigtklinikken får du udarbejdet en genoptræningsplan sammen med 
en fysioterapeut og du får gode råd til, hvordan du kan fastholde gode motionsvaner.

Er du ryger, er det vigtigt, at holder op med at ryge, for at forhindre, at din hjertesygdom udvikler sig. Vi kan tilbyde dig rygestopvejledning.

Redaktør