Blodprop i arm, ben eller bækken - mistanke (dyb venetrombose)

Ved mistanke om en blodprop behandles der med blodfortyndende medicin, og der foretages en ultralydsskanning.

Kort om besøget

Vi har undersøgt dig og konstateret, at du muligvis har en blodprop i de dybe blodårer i armen, benet eller bækkenet. Det er de årer, der fører blodet fra kroppens mindre blodårer til hjertet. For at sikre at en eventuel blodprop opløser sig, har vi behandlet dig med blodfortyndende medicin.

For at af- eller bekræfte mistanken om en blodprop, skal du have lavet en ultralydsskanning. Det kræver ingen forberedelse.

Du skal møde i Afdeling for Medicinske Sygdomme, Ambulatorie 1:
d. ___/___ kl. ______

Vi viser dig vej eller følger dig til den afdeling, du skal skannes på. Når skanningen er færdig, skal du gå tilbage til Afdeling for Medicinske Sygdomme, Ambulatorie 1 for at få svar på undersøgelsen

Når du kommer hjem

Tag smertestillende medicin, så længe du har ondt

Du skal tage smertestillende medicin, så længe du har ondt. Du kan købe medicinen på apoteket enten i håndkøb eller på en elektronisk recept, hvis vi har givet dig sådan en. Læs på pakken hvor meget, du må tage. Hvis du har brug for ekstra behandling af dine smerter, skal du kontakte din egen læge. 

Værd at vide

Se din journal og prøvesvar

www.minsundhedsplatform.dk og i sundhedsjournalen på www.sundhed.dk kan du se din journal, dine sundhedsdata og dine eventuelle prøvesvar. Du kan hente begge dele som app: MinSP og MinSundhed. Log på med dit NemID.

Vi giver din læge besked

Vi sender information om dit besøg på hospitalet til din praktiserende læge. Hvis du ikke ønsker, at din læge skal modtage besked fra hospitalet, skal du sige det til os.

Fortæl om din oplevelse

Vi vil gerne høre fra dig med både ris og ros. Hvis du overvejer at klage, kan du kontakte hospitalets patientvejledere, som er uvildige rådgivere. Læs mere her: www.regionh.dk/patientrettigheder

Dine personlige data

Region Hovedstaden anvender de personoplysninger, du giver os i forbindelse med din henvendelse.
Du kan læse mere om formålet med anvendelsen samt dine rettigheder på vores hjemmeside: www.regionh.dk/persondatapolitik 

Få mere viden

Redaktør