Superhelte kommunikerer coronaråd

​Akutberedskabet har udviklet fem superhelte, der skal hjælpe børn med at huske på Sundhedsstyrelsens råd for at beskytte sig selv og andre mod smitte fra coronavirus.
Akutberedskabet har tilkaldt hjælp fra fem sunde superhelte, der skal hjælpe børn og deres familier med at passe på hinanden og undgå smitte fra coronavirus. De fem helte repræsenterer hver et af Sundhedsstyrelsens råd for at beskytte sig selv og andre, nemlig: Vask hænder, host i ærmet, hold afstand, undgå kys og kram og gør ekstra rent. 

Superheltene er postet på Akutberedskabets Facebookside og Instagram. Til hver helt hører en lille fortælling og et huskerim, der omhandler det konkrete coronaråd, den enkelte helt repræsenterer. Formålet med superheltene er at gøre rådene om corona-smitte nemmere at huske og forholde sig til for børn. Forhåbentlig vil superheltene desuden bidrage til at fjerne noget frygt omkring corona-smitte og i stedet tilføre nogle hyggelige vaner for god smitte-adfærd hos landets børnefamilier.

Materiale om superheltene er allerede blevet efterspurgt af lærere og pædagoger og udsendt til bl.a. KL, landsorganisationen Skole og forældre og fagbladet Folkeskolen.

De fem superhelte Vaske Viggo, Hoste Holger, Afstands Anton, Kramme Karen og Rene Ronja kan hentes her:


De fem corona-superhelte har nu fået en corona-superhelte-ambulance, så de hurtigt kan nå frem til ullykkessteder og hjælpe børn og voksne, der er kommet til skade. Ambulancen er af papir og skal klippes ud og limes sammen. Børn vil fremover kunne få et eksemplar af ambulancen i nogle af Akutberedskabets ambulancer. Vil du hygge dig med at klippe og klistre ambulancen sammen med dit barn, finder du den her:

Ambulance.PNG

Redaktør