​​

Min Sundhedsplatform – elektronisk journal til patienter

Min Sundhedsplatform er til dig, der er patient på Region Hovedstadens eller Region Sjællands hospitaler. Den giver dig flere muligheder for at få overblik over dit forløb.

Regionens patientportal

Min Sundhedsplatform er en portal for patienter. Her kan du se besøgssammendrag og lægenotater, dine kommende og tidligere aftaler på hospitalet, prøvesvar m.m.

Min Sundhedsplatform.dk er del af regionens fælles elektroniske patientjournal, Sundhedsplatformen.

Sådan logger du på

Du logger på minsundhedsplatform.dk med MitID. Hvis du benytter appen MinSP, skal du logge på med MitID første gang. Derefter kan du logge på med pinkode eller touch ID.

Overblik over dit forløb

Minsundhedsplatform.dk giver dig flere muligheder for, at du kan følge med i dit forløb og være i kontakt med den afdeling, du er tilknyttet. Det er fx:

  • Besøgssammendrag, lægenotater og prøvesvar

Du kan se besøgssammendrag og lægenotater, når de er skrevet ind i journalen og godkendt. Du kan også se dine prøvesvar, når de er klar. Det betyder, at du kan se svar, som lægen endnu ikke har haft mulighed for at gennemgå eller kontakte dig om. Hvis et prøvesvar giver anledning til, at du skal undersøges yderligere eller i behandling, vil du blive kontaktet.

  • Tidligere og kommende aftaler

Du kan se dine tidligere og kommende ambulante aftaler i Min Sundhedsplatform, men aftaler om indlæggelse og operation fremgår endnu ikke. De vil fremgå af dit indkaldelsesbrev.

Husk derfor fortsat at tjekke borger.dk eller eBoks.dk. Her kan også ligge anden information, som ikke fremgår af Min Sundhedsplatform.

  • Skriv til hospitalsafdelingen

Du kan skrive til den hospitalsafdeling, du er tilknyttet, hvis du fx har spørgsmål til din undersøgelse eller behandling. Du kan forvente svar inden for tre hverdage. Hvis din besked haster, skal du ringe til afdelingen.

  • Udfyld spørgeskemaer

Du kan besvare spørgeskemaer, som du får i forbindelse med din behandling, digitalt.

Få påmindelser

Du kan få påmindelser, når der er nyt i Min Sundhedsplatform – i form af en e-mail eller en notifikation.

Når du logger på minsundhedsplatform.dk første gang, bliver du bedt om at skrive din e-mailadresse og krydse af, hvilke påmindelser du ønsker. Du kan altid til- eller fravælge påmindelser. Hvis du benytter appen, kan du til- eller fravælge notifikationer i indstillinger for appen.

Giv fuldmagt

Du kan give fuldmagt til, at en pårørende over 18 år kan få adgang til oplysningerne i Min Sundhedsplatform. Det kræver, at I begge underskriver en fuldmagt, som I finder på minsundhedsplatform.dk. I kan også få en hos lægesekretæren på den afdeling, hvor du er i behandling. Fuldmagten skal afleveres til afdelingen, og I skal begge være til stede. 

Få adgang til dit barns profil

Du kan få adgang til dit barns profil, hvis barnet er under 15 år.

Læs mere om adgang til børns journal i Min Sundhedsplatform

Find den påkrævede aftaleerklæring på minsundhedsplatform.dk, eller hos den pågældende afdeling.

Appen MinSP

Video: Se, hvad patienterne Christian og Kirsten  synes om Min Sundhedsplatform

(03:40 min)

Christian og Birgitte er begge patienter i Region H. I forbindelse med deres undersøgelses- og behandlingsforløb har de brugt Min Sundhedsplatform/MinSP til at følge med.

Her har de bl.a. kunne se prøvesvar og skrive med deres behandler. De er begge meget glade for denne nye mulighed, og for at få et mere fleksibelt værktøj ifm. deres kontakt med hospitalet.Redaktør