Flere forskellige kontaktpersonordninger
Vi arbejder på højtryk i Region Hovedstaden på at skabe sammenhæng i dit forløb. Blandt andet ved hjælp af flere forskellige ordninger så som behandlingsansvarlig læge, patientansvarlig læge, forløbskoordinator m.m.
Din kontaktperson kan være med til:
- at give dig den information og tryghed, du har brug for
- at sikre, at der er sammenhæng i dit forløb
- at give dig mulighed for, at der altid er én, du kan henvende dig til, som kender dig og dit forløb
Sørg derfor for at vide hvilke kontaktpersoner, der er tilknyttet dit forløb, og hvordan du kan komme i kontakt med dem.
Dårlig kemi med kontaktpersonen
Viser det sig, at du har dårlig kemi med den kontaktperson, du har fået tildelt, kan du i første omgang overveje, hvad du selv kan gøre for at forbedre kemien mellem jer. Kan du være mere åben, lyttende og stille spørgsmål, der gør dialogen bedre?
Bliver dialogen og tilliden ikke bedre, så sig det til personalet, så du kan få tildelt en anden. For er kemien dårlig, kan det betyde, at du ikke får de oplysninger og tryghed, du har brug for.
10 gode råd til en sikker indlæggelse
Vi har hele tiden i fokus at gøre din indlæggelse så sikker som mulig. Ved at følge nogle enkle råd, kan du selv bidrage til at øge sikkerheden omkring din indlæggelse og behandling.
De 10 gode råd er udarbejdet af Dansk Selskab for Patientsikkerhed og Trygfonden.
Undgå at få et tryksår
Er du sengeliggende eller har lammelser, er det vigtigt at være opmærksom på tryksår. Når der er langvarigt tryk mod et hudområde over en knogle, er der risiko for at få et tryksår. Trykket gør, at blodcirkulationen til området bliver dårlig. Det medfører, at cellerne i underhuden og musklerne går til, og der dannes et sår i huden. Du kan selv være med til at forebygge, at du får et tryksår.
Hvis du er i tvivl, om du er ved at få tryksår og fx ligger korrekt på madrassen, eller har brug for hjælpemidler, der kan være med til at forebygge tryksår, så spørg personalet.
Tips og tricks fra andre indlagte patienter
Her er en række bud fra andre patienter på, hvad der kan være med til at gøre din indlæggelse effektiv og god.
- kend hele din behandlingsplan – men gør mentalt plads til afvigelser
- vid hvad næste skidt i din behandling er
- fortæl om det, som bekymrer eller nager dig, så du kan mane unødige bekymringer i jorden, og få tilpasset dit forløb til dine særlige behov
- vær ikke bange for at spørge om noget dumt, hvis der er noget, du synes, bliver overset eller føles underligt eller forkert
- hvis det betyder meget for dig at være i dit eget tøj, kan du undersøge, om det er muligt at bruge eget undertøj, nattøj m.m.
- tag tingene i opløbet i stedet for at se tiden an
- sammenlign ikke dit forløb med andres. Der findes ikke to forløb, der er ens
- når du taler i mobiltelefon, så tænk på, at de patienter, der ligger ved siden af dig, er ufrivillige tilhørere til dine samtaler
- hvis du bliver følelsesmæssigt påvirket på en dårlig måde af dine medpatienters samtale, så brug høretelefoner eller forlad stuen, hvis du kan
- du tænker og taler friere, når du går en tur
- vær åben omkring alternativ medicin, så der kan tages højde for uheldige påvirkninger af din behandling