​"Jeg er ydmyg over for opgaven og har meget at lære, men ser frem til at kunne være med til at udfolde det store potentiale af viden som patienter, pårørende og medarbejdere har,” siger Jonas Egebart.​

Bornholms Hospital får ny vicedirektør med stort fokus på patienternes forhold

​Læge og sektionschef i regionens Center for it, medico og telefoni Jonas Egebart er udnævnt til ny vicedirektør på Bornholms Hospital. Med en fortid i Dansk Selskab for Patientsikkerhed og regionens Enhed for Patientsikkerhed er det især den kliniske hverdag og mulighederne for at forbedre forholdene for patienter, der har hans store interesse.

Det er en energisk 37-årig som træder ind i direktionen som vicedirektør på Bornholms Hospital. Allerede som 26-årig kunne han føje titlen som administrerende direktør for konsulentvirksomheden Whyse ApS til CV´et og sideløbende med den private erhvervs-karriere kunne han afslutte medicinstudiet som læge og cand. med. fra Rigshospitalet/Københavns Universitet  i 2006.      

Patientsikkerhed

Kursen for karrieren med at sikre og forbedre forholdene for patienter blev lagt i 2008 – først som risikomanager for regionens Enhed for Patientsikkerhed - senere som afde-lingslæge og teamleder samme sted – til springet som chefkonsulent og programleder i interesseorganisationen, Dansk Selskab for Patientsikkerhed. 

I 2013 vendte Jonas Egebart tilbage til Region Hovedstaden som chef for Governance og Hospitals- og virksomhedskoordination i regionens it-organisation. Her har Jonas Egebart, via arbejdet med hospitalernes it-behov, fået udvidet sit netværk og sin indsigt i ledelsen af regionens hospitaler. 

Engageret arbejdssted

​”De seneste år har jeg haft mulighed for at mødes jævnligt med alle regionens hospitaler, og kender betingelserne og udfordringerne for hospitalsdirektionerne og lederne af de kliniske afdelinger. Jeg glæder mig meget til at blive en del af Bornholms Hospital. Jeg oplever hospitalet som et yderst engageret og imødekommende arbejdssted, hvor der er stor fokus på sammenhængen i forløbene på øen. Jeg ser frem til, at vi sammen skal udmønte hospitalets nye rolle som udviklingshospital og sigte efter hvad, der skaber værdi for patienter og pårørende med deres aktive medvirken." 

​Bred og spændende baggrund

Hospitalsdirektør Niels Reichstein Larsen glæder sig til samarbejdet.

”Jeg er utrolig glad for, at vi har fået ansat Jonas Egebart som ny vicedirektør på Bornholms Hospital. Jonas har en bred og spændende baggrund, både indenfor sundhed, patientsikkerhed og innovation. Det vil vi få god gavn af på Bornholm ikke mindst med vores nye status som udviklingshospital.”

Med to små børn, en igangværende Masteruddannelse og en lederstilling er der ikke meget fritid til overs. Jonas Egebart får dog tid til at fotografere, han har en svaghed for grafisk design og følger godt med i den danske innovation- og iværksætteriscene. 

Jonas Egebart tiltræder som vicedirektør på Bornholms Hospital den 1. januar 2016.​
Redaktør