Ventetid på vacciner betyder også ventetid for henviste patienter

​Færre vaccinedoser til Danmark

​Henviste til vaccination skal vente på besked i eBoks eller brev

Hvis din læge eller din afdeling på hospitalet har henvist dig til COVID-19-vaccination, skal du vente på en invitation i eBoks eller et brev, og på, at der kommer nye tider på vacciner.dk. Ventetiden skyldes mangel på vaccinationer. Du skal ikke ringe til din læge eller afdeling.

I Region Hovedstaden er ca. 80.000 borgere siden 2. januar blevet henvist til vaccination, fordi de lider af sygdomme, som særligt øger risikoen for et alvorligt forløb, hvis de bliver ramt af COVID-19. 
 
Mange af dem venter på at modtage en invitation til vaccination i deres eBoks eller i et brev. Andre har modtaget invitationen, men venter på at det igen bliver muligt at booke tider på vacciner.dk. 

Årsag: Færre vaccinedoser til Danmark

Ventetiden er beklagelig, men den skyldes at Danmark og Region Hovedstaden har fået leveret færre vacciner end forventet. Det hjælper derfor ikke at kontakte lægen eller afdelingen. 
 
Lægefaglig vicedirektør på Nordsjællands Hospital Jonas Egebart, der er leder af den regionale task force for Corona-vaccine, har stor forståelse for, at det kan skabe usikkerhed og utålmodighed at vente på en invitation eller en vaccinationstid:
 
”Når man ved, man tilhører en udsat gruppe, kan det være særlig hårdt at vente på vaccinationerne. Henvisningerne er sendt videre til Statens Serum Institut, og så kan lægen eller afdelingen desværre ikke gøre mere, før Danmark får flere vacciner fra producenterne”, siger Jonas Egebart.
 
Region Hovedstaden ved på nuværende tidspunkt ikke, hvornår de henviste borgerne modtager invitationer til vaccination. Det afhænger dels af vaccineleverancerne og dels af fordelingen mellem målgrupper i Sundhedsstyrelsen. 
 
Region Hovedstaden vaccinerer, så snart der er vaccinationer til rådighed, og følger Sundhedsstyrelsens retningslinjer for prioritering mellem målgrupperne. Borgerne med tilstande eller sygdomme, som har en særlig øget risiko for et alvorligt forløb, tilhører målgruppe 5.

Redaktør