Velbesøgt og solrig start på årets folkemøde

​​Der var dejlig trængsel fra start i Sundhedsteltet på Folkemødets første dag. Det samme var tilfældet tidligere på dagen, hvor hospitalet  tyvstartede med debat og rundvisning på selve hospitalet før den officielle åbning

​​Hele syv hospitalsklovne skabte hurtigt højt humør og store smil blandt det yngre publikum både udenfor og inde i Sundhedsteltet​

Vicedirektør Jonas Egebart var moderator på hospitalets tyvstart med en debat om værdibaseret styring af patientforløb og om patientens situation reelt kan styre forløbet. Debatten nåede vidt omkring - lige fra Disney til Holbæk - og sammensætningen af paneldeltagere fra hotelbranchen, præsteverdenen og eksperter fra sundhedssektoren skabte en god dynamik med mange gode pointer. Især diskussionen om standardiserede patientforløb på samlebånd kunne kombineres med hensynet til patientens individuelle behov.

​Mange på førstedagen

Måske var det vejrprofeternes trussel om skybrud om fredagen, der havde lokket usædvanligt mange mennesker til torsdagens første folkemødedag. ​Faktum er, at det program, som projektleder for Sundhedsteltet Mai-Britt Fogelstrøm har sat sammen med regionens folk var et klart tilløbsstykke. ​

Kom og stem

Som en ny aktivitet i forbindelse med Udviklingshospital Bornholm kan de besøgende i teltet stemme på, hvad der giver værdi for dem, når sundhedsvæsenet skal levere ydelser. I skrivende øjeblik er det ”en klar plan, hvor patienten er inddraget” og ” et tæt samarbejde mellem hospitalet, min læge og min kommune ”, der har fået flest stemmer. Men det endelige resultat vender vi tilbage med, når Folkemødet er overstået. Her er det ledelseskonsulent Pia Sonne, der diskuterer med Irene Kofoed-Nielsen fra Slangerup​.

Klassikerne virker stadig

De klassiske aktivitere med at få målt kolesteroltal og den indre fedtprocent var som sædvanlig tilløbsstykker, og bioanalytikerne kolesterolmålerne Mette og Morten og fedtmålerne Thorsten og Pernille - som her ses på billedet - havde kun få pauser.

Efter køen at dømme så smager hospitalsmaden rigtig godt. Her er det lægesekretær Tina Henriksen fra Kirurgisk afdeling der serverer.  ​