Trængsel i Sundhedsteltet trods regn og blæst

​​Hverken fredagens heldagsregn og barske blæst alle fire dage på Folkemødet kunne skræmme folk væk fra Sundhedsteltet. Det var igen i år et meget velbesøgt telt, med gode debatter og udbytte for både børn og voksne.

​kke nok med at trægipsen er lettereog mere fleksibel, den kan også fås i flere forskellige seje farver.

​​

Dem der overvejer at droppe søndagen, fordi den er lidt sløj – burde have slået et smut forbi Sundhedsteltet. Her gik mindst 200 børn rundt med armen i den nye gips af miljøvenlig finsk aksetræ, som Bornholms Hospital som Danmarks eneste anvender i stedet for traditionel gips. Og selv om de populære hospitalsklovne var rykket ud af teltet, og erstattet med blodige moderkager og naturtro fødselsdukke, så var besøgstallet fuldt på højde med de foregående dage. Så glem det forslag.

Det er svært at måle, hvor mange der præcist besøgte Sundhedsteltet. Dog melder hospitalets og regionens medarbejdere, der blandt andet stod for målinger af blodsukker, indre og ydre fedtprocent, CRP indikator for gigt, kolesteroltal og meget mere, at der var stor interesse og yderst lidt tid til pauser. Allerede anden dagen løb teltet tør for kaffekopper, og dem var der købt flere tusinde af. Så et vist rykind har der da været.

Der var også stor interesse for de debatter der kørte i teltet – og dem var der to af både fredag og lørdag.  Udover det turnerede hospitalets direktion rundt i andre telte og fortalte om de konkrete aktiviteter, der er i forbindelse med Udviklingshospital Bornholm.  Ovenfor er det hospitalsdirektør Niels Reichstein Larsen der deltager i debatten i KORAs telt og nedenfor  er det vicedirektør Jonas Egebart i Højers Iscafe.