Stormende skridt fremad for Interwalk projektet

​Hospitalet eneste forskningsprojekt "Interwalk" har nu været i gang siden marts måned, og de foreløbige resultater er yderst posistive for de type2-diabetikere, der deltager.

​Deltagerne randominiseres til at deltage enten i Interwalk eller i en kontrolgruppe. Deltagerne går i 12 uger med hjælp fra projektleder Ole Nisbeth eller fysioterapeut Ronni Ystrøm, og de bliver løbende testet. Derefter deles deltagerne til enten at gå med en intervalgangsambassadør eller alene med telefonen.

Slående resultater efter 12 uger

"Nu er de første deltagere ved at være gennem 12 ugers testen, og resultaterne er slående. De taber sig, får en bedre kondition og motionere meget mere end før. De har simpelthen fået det bedre. De fleste af intervalgangsdeltagerne går simpelthen hver dag, hvilket for nogle er en stor forskel fra førhen, hvor motion var ikke eksisterende", siger Ole Nisbeth, der er projektleder for de Bornholmske aktiviteter.

Det spændende bliver om app`en så også kan motivere deltagerne, når de store efterårsstorme sætter ind eller når sne og kulde hærger landet. 

Her kan du se en omtale af projektet, som TV2 Bornholm bragte i slutningen af juni.

Redaktør