store lettelser for sklerosepatienter

​Birgit Tvedts næste ønske som sklerosepatient er, at også speciallægen fra Rigshospitalet kommer til Borrnholm

Store lettelser for sklerose-patienter

​Birgit Tvedt fra Nexø er den første patient på Bornholm, der får glæde af, at Bornholms Hospital nu tilbyder konsultationer og udlevering af medicin til sklerose-patienter. 

Normalt bruger Birgit Tvedt 16 timer på rejsen frem og tilbage til Dansk Multiple Sklerose Center (DMSC ) på Rigshospitalet. Nu bruger hun højest fire timer efter, at Bornholms Hospital som noget nyt tilbyder konsultationer og udleverer medicin til øens sklerose-patienter. 

Tidligere fik hun udleveret medicin tre gange om året på Rigshospitalet i forbindelse med en sygeplejekonsultation. Konsultationen tog højest en halv time bortset fra den ene gang om året, hvor Birgit bliver tilset af en læge. Her varede besøget omkring halvanden time. 

”Det er blevet meget lettere nu, hvor jeg kan hente medicinen her på hospitalet. Tidligere skulle jeg op kl. 4 om morgenen, tage bussen kl. 5, færgen kl. 6.30 og var først retur i Nexø ved 21 tiden.  Det var hårdt – især når man ikke er for godt gående.”, siger Birgit Tvedt. 

Specialesygeplejerske oplært på DMSC

Det er specialesygeplejerske Maja-Lis Kofod Petersen, der står for konsultationerne og udleveringen af sklerose-medicinen på Bornholms Hospital.  Hun er blevet oplært på DMSC på Rigshospitalet, og taler med sklerosepatienterne om medicin og bivirkninger. Det er også Maja-Lis, der sammen med en speciallæge fra Glostrup Hospital, hjælper med behandlingen af øjenpatienter. Også her er det ensbetydende med, at en række bornholmske patienter slipper for en dagslang rejse. 

Det er mellem 25 og 30 bornholmske sklerose-patienter, der vil få glæde af medicinudleveringen og sygeplejekonsultationerne  på hospitalet. 

Redaktør