Slå et slag for de gode Corona-vaner

Hygiejneugen Uge 38. Vær med til at slå et slag for at holde de gode Corona-vaner i hævd, så vi kan gå et raskt efterår og vinter i møde.
Vent...
Bornholms Hospital og Bornholms Regionskommune er gået sammen om at bruge den nationale kampagne Hygiejneugen Uge 38 (14.-18. september) til at slå et slag for at holde de gode Corona-vaner i hævd nu, hvor vi går efteråret og vinteren i møde. Vi taler om de vaner, som handler om at holde en høj hygiejne og fysisk afstand til hinanden. Vanerne kræver ikke meget af os, men har stor betydning for at holde både Corona og andre virussygdomme på afstand.
Bornholm har hele vejen igennem Corona-krisen formået at holde et forholdsvist lavt smittetryk, ambitionen er at fastholde den situation og også gerne bringe smitten helt ned.

I uge 38 vil Bornholms Hospital og Bornholms Regionskommune derfor gerne have den enkelte bornholmer til at tjekke sine Corona-vaner og sætte ind, hvis der er brug for forbedring. Vi håber, at I vil bidrage lokalt hos jer på den måde, I kan overskue - og som giver mening for jer. Udgangspunktet for vores information er Sundhedsstyrelsen 5 generelle råd til at forebygge mod smitte.

Postkort som dialogværktøj

Som en hjælp til at tage snakken om, hvordan det går med at huske Corona-vanerne har vi produceret et postkort (digitalt og trykt ), hvor vi på en humoristisk måde spørger til, hvordan det går med: at vaske/spritte hænder? Holde fysisk afstand og bede andre om at tage hensyn? Undgå at kramme?. På den måde vil vi revitalisere de gode råd. Hvis man engagerer sig i sagen, er der også mulighed for at vinde et års forbrug af sprit og mundbind samt et gavekort på 500 kr. til cafe/restaurantbesøg.

Vi håber, at I vil være med til at sætte fokus på hygiejne-sagen i uge 38 på den måde, der kan passe for jer og jeres målgruppe. Det er en fælles sag, hvor det vi gør hver især har stor betydning.

Vi vil sørge for at postkortet kommer så bredt ud som muligt men kontakt os gerne, hvis I har særlige ønsker.
Om Hygiejneugen uge 38: En nordisk kampagneuge, eller en festival for forebyggelse. Hygiejneugen har været gennemført årligt siden 2009 fra en spæd start med blot syv kommuner og en række virksomheder i Danmark til i 2016 at omfatte over 100 kommuner, regioner og virksomheder i Norden.

Venlig hilsen,

Annemarie Hellebek, direktør Bornholms Hospital.
Trine Dorow, servicedirektør Bornholms Regionskommune.

Kontakt for Bornholms Hospital: Kommunikationskonsulent Pernille Gjede pernille.christine.gjede@regionh.dk mobil: 20 51 04 79.

Kontakt for Bornholms Regionskommune: Kommunikationskonsulent Gitte Bisse Bertelsen gitte.bisse.bertelsen@brk.dk mobil: 40 40 30 45.