​Annemarie Hellebek bliver ny direktør for Bornholms Hospital

Pressemeddelelse: Annemarie Hellebek bliver ny direktør for Bornholms Hospital

​I dag tiltræder Annemarie Hellebek som ny direktør for Bornholms Hospital. Hun kommer fra en stilling som vicedirektør samme sted, hvor hun blandt andet har haft ansvar for arbejdet med patientsikkerhed og kvalitet på Bornholms Hospital. 

"Jeg er rigtig glad for at kunne byde Annemarie rigtig velkommen som hospitalsdirektør. Annemarie har udført et flot stykke arbejde både som vicedirektør og som konstitueret hospitalsdirektør på Bornholms Hospital, så vi er overbeviste om, at vi har valgt den helt rigtige til føre ambitionerne for Bornholms Hospital videre. Bornholms Hospital står over for nogle konkrete udfordringer, men Annemarie er også god til at se muligheder og sætte retning, så vi ser frem til at samarbejde om at udvikle Bornholms Hospital til gavn for øens borgere,” siger regionsdirektør Svend Særkjær.

Digital ø og rekruttering

Annemarie Hellebek ser frem til at stå i spidsen for udviklingen på Bornholms Hospital: ”Jeg glæder mig meget til at tiltræde som hospitalsdirektør og ser frem til arbejdet med mange engagerede og dygtige medarbejdere fordelt på forskellige faggrupper. Et af fokusområderne, der venter, bliver arbejdet med at udvikle digitale tiltag, hvor patienter kan blive kontrolleret i eget hjem eller via konference med eksperter fra Rigshospitalet, så syge mennesker ikke skal rejse unødigt. Her bliver vi nyskabende som hospital i et yderområde. 

”Et andet vigtigt indsatsområde bliver udfordringen med at rekruttere medarbejdere til Bornholms Hospital. Det kommer helt sikkert også til at fylde meget at knække den nød,” siger Annemarie Hellebek. 

Baggrund

Annemarie ellebek er speciallæge i klinisk farmakologi og ph.d. og har før hun kom til Bornholm arbejdet som enhedschef for Kvalitet og Patientsikkerhed i Center for Sundhed i Region Hovedstaden. Og netop kvalitet og styrkelse af patientsikkerhed er blandt den nye hospitalsdirektørs mærkesager.

58-årige Annemarie Hellebek og hendes mand flyttede til Bornholm tidligere i år og nyder i dag at være en del af lokalsamfundet på øen. Parret har to voksne børn. 

Yderligere information:

  • Pressevagten i Region Hovedstaden, tlf: 70 20 95 88
  • Pernille Gjede, Kommunikationskonsulent, Bornholms Hospital, tlf: 20 51 04 79

Redaktør