Nye uniformer til hospitalets ansatte

Tirsdag morgen åbnede hospitalet en ny uniformsbutik, hvor personalet kan hente de nye uniformer hele døgnet.  Butiksåbningen sker i forbindelse med, at alle hospitalets kliniske medarbejdere får nye uniformer.

Næste gang du besøger Bornholms Hospital har de fleste ansatte fået fine nye uniformer. De gamle uniformer er blevet udskiftet og erstattet af en helt ny kollektion med 20 dele, som den enkelte medarbejder kan sammensætte helt, som han eller hun har lyst til.

Uniformsbutik døgnåbent

Hospitalsdirektør Kurt Espersen kunne takke projektgruppen bag uniformsbutikken for veludført arbejde, da butikken officielt blev åbnet tirsdag den 21. oktober 2014.

Tillid og ikke kontrol

"Helt i tråd med hospitalets ånd bygger udleveringen af uniformer på tillid. I modsætning til andre hospitaler, hvor der er indbygget chips i uniformsdelene som registrerer, at uniformerne er afleveret, så stoler vi på medarbejdernes selvjustist", sagde Kurt Espersen.

Servicemedarbejder Lene Schou fra Linneddepotet fik lov til at klippe snoren over. Hun vil være daglig bestyrer af butikken, der har døgnåbnet.

Ens uniformer på alle hospitaler

Næsten 30.000 medarbejdere i Region Hovedstaden har fået nye uniformer, og med i programmet for nye uniformer er også et nyt ID-kort til alle medarbejdere. Det skal gøre det nemmere for patienter og pårørende at kende forskel på de forskellige faggrupper.

Fakta om uniformsprogrammet

• Uniformsprogrammet blev vedtaget i Regionsrådet i 2012. Den samlede bevilling er ca. 50 mio. kroner.
• En moderne uniform holder i gennemsnit til ca. 100 vaske eller i 3-4 år, før den kasseres.
• De gamle uniformer udfases gradvist for at minimere spild. Gamle og kasserede uniformer bliver enten sendt til u-lande eller genbrugt til blandt andet tvistklude.