Niels Reichstein Larsen​ er ny direktør på Bornholms Hospital.​

Niels Reichstein Larsen i spidsen for udviklingshospital på Bornholm

​​Niels Reichstein Larsen skal lede det nye spændende udviklingsprojekt i Region Hovedstaden, der de næste to år giver Bornholms Hospital administrativt frihjul

Siden 2014 har han været vicedirektør på Bornholm og er aktuelt konstitueret i stillingen efter Kurt Espersen, der har skiftet stilling til vicedirektør på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital.

Niels Reichstein Larsen (54) har en solid sundhedsfaglig baggrund og en klar ledelsesmæssig styrke, blandet andet fra Sundhedsplatformen og andre store regionsprojekter inden for kvalitet og udvikling. Han er uddannet sygeplejerske og har blandt andet været afdelingssygeplejerske på Bispebjerg Hospital. Han har desuden bifag i samfundsfag og BA i statskundskab fra Københavns Universitet og er i gang med en master på CBS.

Et helt hospital sættes fri

"Niels Reichstein Larsen kommer til at spille en helt central rolle i den politiske beslutning om at gøre Bornholms Hospital til et udviklingshospital. I Region Hovedstaden er vi inspirerede af Region Midt, der forsøgsvis har gjort et par hospitalsafdelinger fri af registreringer og hård økonomisk styring. Den tankegang breder vi nu ud på et helt hospital, hvor der jo er masser af sammenspil mellem de enkelte afdelinger og patientforløb at prøve af. Hospitalet får simpelthen til opgave at fokusere på, hvad der giver værdi for den enkelte patient, siger regionsdirektør i Region Hovedstaden," siger Hjalte Aaberg.

Den nyudnævnte direktør glæder sig til opgaven.

"Det får betydning for de andre hospitaler i regionen – ja, hele landet. I stedet for at fokusere på antallet af hofteoperationer, skal vi i stedet fokusere på, hvor godt vi gør det," siger Niels Reichstein Larsen, og fremhæver samarbejdet mellem hospital og Bornh​olms Kommune som en kæmpe fordel for projektet.

"Der er en fantastisk nærhed på Bornholm, og hospitalet spiller en væsentlig rolle på øen. Vi har kun én kommune, og vi kender alle praktiserende læger. Det gør samarbejdet om borgerne meget nemmere," siger Niels Reichstein Larsen.

Regionsdirektøren tilføjer, at det fra Region Hovedstadens side også er et klart mål, at placeringen af et værdifuldt udviklingsprojekt på Bornholm forventes at understøtte fastholdelse og rekruttering af personale til hospitalet.

​​Købt hus på Bornholm

Den nye hospitalsdirektør har allerede købt hus på Bornholm, og han og hustruen skiftes til at pendle frem og tilbage mellem Bornholm og Hillerød, hvor hun og familiens yngste af tre børn stadig bor.

Bornholmerne vil kunne møde den aktive hospitalsdirektør i den skønne bornholmske natur – både i løbesko og på inliners i halv- og helmarathondistancer, på motorcykel om sommeren og telemarkski om vinteren. 
Redaktør