I dag er den mobile politistation på Bornholms Hospital

​Den mobile politistation står foran akutmodtagelsen mellem klokken 8:30 og 10:30. Her er politiet klar til en snak, imens Offerrådgivning fortæller mere om deres tilbud.

Vent...

​Foto: Camilla Frederiksen

”Vi kommer der, hvor der er mange mennesker, men vi kommer også i de mindre byer. For os handler det både om nærhed og tryghed”, forklarer lokalbetjent Jan Wredstrøm, der er politiets faste mand på den mobile politistation. 

”Da vi stod ved Hammershus, kom der en mand fra Sandvig, der i over 20 år havde haft problemer med meget hurtig trafik i en gade. Han havde ikke haft held med at bringe problemet op tidligere, men nu kan vi tage hånd om det”.

Fremover vil Jan Wredstrøm tage forskellige emner op og have samarbejdspartnere med, når han kører rundt på øen. Det kan være SSP-samarbejdet eller for eksempel spritkørsel. 

Når han besøger Bornholms Hospital, er det sammen med Offerrådgivningen. Det er lokalformand Jette Stoltz Klausen, der er klar til at fortælle mere om deres arbejde. 

Lytter og guider

”Vi vil gerne være mere synlige for både ofre, pårørende og vidner. Vi sidder hver dag ved telefonen, og er klar til at anonymt lytte og guide. Vi kan for eksempel tale med en forslået kvinde, der ikke har lyst til at tale med politiet”, fortæller Jette Stoltz Klausen. 

Hun håber på, at Offerrådgivningens arbejde kan blive mere synligt, når hun er rundt sammen med den mobile politistation, så flere gør brug af deres tilbud. 

Rådgivningen tilbud gælder ikke kun voldsofre men også ofre for andre typer kriminalitet som for eksempel cyberkriminalitet eller voldsomme og akutte ulykker. Ligesom vidner og pårørende også er velkomne til at ringe. 

Offerrådgivningen kan kontaktes på telefon: 2368 6013Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor