Bornholms hospital åbner direkte linje til direktøren

​Åben telefon: Bornholms Hospital åbner nu en direkte linje ind til hospitalsdirektøren, hvor man som patient og pårørende kan ringe ind med tanker og forslag, når det passer dem. Ifølge Hospitalsdirektør Niels Reichstein Larsen på Bornholms Hospital er det vigtigt og tillidsskabende, at ledelsen er klar til dialog om de ting, der gør en forskel for patienter og pårørende, når de kommer på hospitalet. ’Åben Telefon’ er en del af et værdibaseret styringsprojekt, hvor hospitalet er undtaget takststyring og i stedet for styres efter, hvad der giver værdi for patienten.

Patienter landet over har varierende adgang til at komme af med ris eller ros direkte til direktører på tværs af landets hospitaler. Men ikke på Bornholms Hospital hvor patienter og pårørende nu kan ringe ind, når det passer dem. Det er i hvert fald hensigten med det nye initiativ ’Åben telefon’:
”Jeg åbner min telefon op, bogstaveligt talt, for mere dialog med patienter og pårørende. Og er jeg optaget, ringer jeg tilbage på et tidspunkt, vi har aftalt hurtigt derefter,” siger Niels Reichstein om det nye initiativ, der skal sikre større åbenhed og mere dialog omkring løsningen af de problemstillinger, som opstår i bornholmernes kontaktflader med hospitalet.

Bornholmernes hospital

Borgerne har nemlig meget på hjertet.  Det er oplevelsen i direktionen på Bornholms Hospital, hvor man hver anden måned mødes med Brugerrådet – en gruppe aktive borgere, som giver ideer til alt fra madleverance, rumfordeling og indretningsforbedringer til arbejdsgange over klager eller rosende ord til konkrete afdelinger:
”Vi får alle mulige slags input, og det er netop det, vi gerne vil have mere af med ’Åben Telefon’-initiativet.   Jeg mener, at det er vigtigt som hospitalsdirektør at være løbende tilgængelig for dialog om de ting, der gør en forskel for patienter og pårørende, når de kommer på hospitalet,” siger Niels Reichstein Larsen, Hospitalsdirektør Bornholms Hospital.

Værdi-baseret styring på bornholmsk

Patientoplevelsen er særligt i fokus på Bornholms Hospital, der som det eneste hospital i Danmark er undtaget takststyring som produktivitetsinstrument og afregningsform. I stedet har Niels Reichstein Larsen fået til opgave at styre hospitalet efter, hvad der giver værdi for patienten, med henblik på at sikre højere faglig kvalitet af pleje og behandling.
Åben Telefon-initiativet betyder, at alle borgere, der har input til hospitalet kan ringe på tlf. nr. 38 67 00 20, når det passer dem i dagtimerne. Er direktøren optaget lige når man ringer, aftaler man et tidspunkt for hvornår samtalen kan planlægges hurtigst muligt derefter.