Bornholm er forberedt til Coronavirus

​Bornholms Regionskommune, øens praktiserende læger og Bornholms Hospital samarbejder og koordinerer håndteringen af eventuelle tilfælde af ny Coronavirus (Covid-19) på Bornholm.

Vent...
brk.dk samles og opdateres information i forhold til det aktuelle risikoniveau. Vi følger de nationale råd fra Sundhedsstyrelsen ( www.sst.dk) Det skal understreges, at der på nuværende tidspunkt ikke er begrundet mistanke om tilfælde af Coronavirus på Bornholm.

Ved mistanke om Coronavirus

Får du symptomer på sygdom (feber, tør hoste eller vejrtrækningsbesvær) 14 dage efter hjemkomst fra udlandsrejser, er det vigtigt, at du ringer til din praktiserende læge eller til Akuttelefonen 1813.
Du skal ikke møde op hos lægen eller på hospitalet grundet smittefare.

Forebyg smitte fra Coronavirus

Sundhedsstyrelsen anbefaler god håndhygiejne, primært håndvask, evt. hånddesinfektion, hvis hænderne er rene og tørre.  At man undgår kontakt med personer, der har symptomer på forkølelse og/eller luftvejsinfektion: Host eller nys i engangslommetørklæde, alternativt i albuebøjningen.

Om Coronavirus

Coronavirus er en familie af virus, der kan være årsag til milde forkølelser, men også til alvorlige infektioner i luftvejene. Siden december 2019 har der været udbrud i Kina med en ny type coronavirus, som ikke tidligere er set hos mennesker. Det første tilfælde blev fundet i Wuhan i Hubei-provinsen i den østlige del af Kina i december 2019. De smittede har haft symptomer på lungebetændelse: feber, tør hoste, i nogle tilfælde besværet vejrtrækning og tegn på lungebetændelse på røntgenbilleder. Der har dog også været påvist smitte med ny coronavirus hos personer med milde øvre luftvejssymptomer. WHO har den 11. februar 2020 meldt ud, at den ny coronavirus sygdom har fået navnet COVID-19 (Corona Virus Disease 2019). (Kilde: Sundhedsstyrelsens hjemmeside sst.dk