Vær med til at slå et slag for at holde de gode corona-vaner i hævd!

Hygiejneugen Uge 38
Vær med til at slå et slag for at holde de gode Corona-vaner i hævd
- så vi kan gå et raskt efterår og vinter i møde

Bornholms Hospital og Bornholms Regionskommune er gået sammen om at bruge den nationale kampagne Hygiejneugen Uge 38 (14.-18. september) til at slå et slag for at holde de gode Corona-vaner i hævd nu, hvor vi går efteråret og vinteren i møde. Vi taler om de vaner, som handler om at holde en høj hygiejne og holde fysisk afstand til hinanden. Vanerne kræver ikke meget af os, men har stor betydning for at holde både Corona og andre virussygdomme på afstand. Eller vi kunne sige, vanerne er med til at holde os raske i forhold til virussygdomme.

Bornholm har hele vejen igennem Corona-krisen formået at holde et forholdsvist lavt smittetryk, ambitionen er at fastholde den situation og også gerne bringe smitten helt ned.

I uge 38 vil Bornholms Hospital og Bornholms Regionskommune derfor gerne have den enkelte bornholmer til at tjekke sine Corona-vaner af og sætte ind, hvis der er brug for forbedring. Gennem involvering af øens institutioner med flere vil vi på forskellig vis bede bornholmerne om at bruge et øjeblik på at efterse deres Corona-vaner.

Gennem et postkort (digitalt og trykt format) spørger vi på en humoristisk måde til, hvordan det for eksempel går med: at vaske/spritte hænder ofte? Holde fysisk afstand og bede andre om at tage hensyn?  Undgå at kramme, give kindkys og give hånd? På den måde vil vi revitalisere de gode råd og gøre en indsats for, at Bornholms hidtil flotte indsats med at beskytte sig selv og andre mod smitte kan fortsætte.

Vi håber, at I vil være med til at sætte fokus på hygiejne-sagen i uge 38 gennem artikler, indslag eller programmer. Vi stiller os gerne til rådighed med ideer, kilder og viden, hvis I har brug for det.

Om Hygiejneugen uge 38: En nordisk kampagneuge, eller en festival for forebyggelse. Hygiejneugen har været gennemført årligt siden 2009 fra en spæd start med blot syv kommuner og en række virksomheder i Danmark til i 2016 at omfatte over 100 kommuner, regioner og virksomheder i Norden.

www.bedrehygiejne.dk
Video med Sofie Hæstorp Andersen, Regionsrådsformand Region Hovedstaden, der giver ugen et par ord med på vejen.

Venlig hilsen,

Anne Marie Hellebek, direktør Bornholms Hospital og Trine Dorow, servicedirektør Bornholms Regionskommune.