Skærpede omstændigheder for gravide og fødende

For at forebygge yderligere spredning af Corona-virus vil gravide, fødende og pårørende fremover møde yderligere skærpelser i forhold til at møde fysisk ind på hospitalet:

Ingen pårørende med til ambulante kontroller: Du skal komme alene til alle ambulante kontroller i fx ultralydsskanning af gravide, jordemoderkonsultation, samt med din baby til hælblodprøve efter fødslen. Evt. pårørende skal opholde sig udenfor hospitalet i ventetiden.

Ingen gravide med tegn på sygdom møder direkte til konsultation eller skanning. Ring ind, så konsultationen kan ændres til enten telefonkonsultation, senere konsultation eller i enkelte tilfælde aflysning.

Jordemoderkonsultationer ændres til telefonkonsultationer indtil 30. graviditetsuge. Du vil blive ringet op på den allerede aftale tid. Hold øje med e-boks, hvor du modtager beskeder ang. aftaler med hospitalet.

Ved Fødsel: Ved smittet eller mistanke herom skal du kontakte Vagthavende jordemoder, så snart du går i fødsel. Hun vil guide dig til, hvor du skal henvende dig. Hvis din partner er smittet eller har mistanke herom, må din partner IKKE komme med til fødslen. I skal udskrives hurtigst muligt efter fødslen, hvis du har født ukompliceret og har det godt.

Akutte kontroller gennemføres. Er du i tvivl, kan du altid ringe til jordemoderen.

Hjemmefødsler varetages ikke mere i Region Hovedstaden. Indtil videre gældende frem til 1.7.2020.
              Kvinder, der snart har termin og som har haft planlagt hjemmefødsel, vil blive kontaktet snarest.