Region H forlænger tilskud til DAT inden overgang til normal drift

​Tillægsaftalen med DAT er nu forlænget til 23. juni – dog med et reduceret regionalt tilskud. Fra 24.  juni går flytransporten over til almindelige vilkår. 

​Region H har under Covid-19 krisen indgået en tillægsaftale med flyselskabet DAT om økonomisk tilskud for at sikre transport af bornholmske patienter og prøvesvar til de københavnske hospitaler under COVID-krisen. Aftalen kom i stand, da DAT ellers ikke ville kunne holde flyene i luften pga. manglende rej-sende under nedlukningen af Danmark.

Aftale forlænget til 23.juni

 ​Tillægsaftalen med DAT er nu forlænget til 23. juni – dog med et reduceret regionalt tilskud. Fra 24.  juni går flytransporten over til almindelige vilkår. 

Baggrunden for, at tillægsaften ikke forlænges yderligere, er, at store dele af samfundet nu er genåbnet, og at flyselskabet DAT derfor forventes at kunne operere på normale betingelser. efter

Tilbage til oprindelig kontrakt

Der overgås pr. 24. juni til de vilkår, der er gældende i den oprindelige kontrakt med DAT, som er indgået i 2012. Det betyder, at Region Hovedstaden er sikret fem daglige flyvninger til og fra København for at sikre transport af patienter og personale til de københavnske hospitaler. 

Bornholmske patienter sikres fortsat patienttransport

Region Hovedstaden vil løbende være i dialog med DAT om sikre stabile transportmuligheder til og fra København. 


Redaktør