​​

Nu kan bornholmere også blive vaccineret på hospitalet

Fra fredag 17. december rykker Region Hovedstadens vaccinationscenter i Rønne ind på Bornholms Hospital. Det sker for at øge kapaciteten, så endnu flere borgere kan blive vaccineret op til jul. 

Alle bornholmere over 40 år kan nu bestille tid til det tredje stik. Test- og Vaccinationscenter Bornholm skruer op for antallet af vaccinationer i den kommende tid. Derfor samarbejder Vaccinationscenteret og Bornholms Hospital fra fredag 17. december, hvor vaccinationscenteret udvider kapaciteten og rykker ind i hospitalets lokaler.

Det betyder, at borgere nu kan benytte den midlertidig vaccinationsklinik på Bornholms Hospital, Ullasvej 8,  Bygning U, 3700 Rønne.

Der vil altså fra fredag den 17.december være to vaccinationssteder i Rønne at vælge imellem:

  • Vaccinationscenteret på Ullasvej 39 C vaccinerer både børn og voksne.
  • Vaccinationsklinik på Ullasvej 8, Indgang U, kun vaccinerer borgere over 12. år.

Allerede nu kan man bestille vaccinationer til begge centre på vacciner.dk, når man har fået en invitation i e-Boks.

 

Hurtig fælles indsats
Det nye vaccinationscenter er resultatet af et lynhurtigt samarbejde mellem Testcenter Danmark og Bornholms Hospital. Helle Holm, centerleder af Test-og Vaccinationscentret på Bornholm siger:

- Det har ikke været langt fra tanke til handling, for vi drøftede muligheden med hospitalet onsdag, og torsdag er vi ved at have indrettet lokalerne og  sætte systemerne sat op, så vi kan tage imod de første borgere i morgen tidlig, siger hun.

Hospitalsdirektør på Bornholms Hospital, Annemarie Hellebek, håber endnu flere borgere vil lade sig vaccinere, for det kan være med til at forbygge indlæggelser:

-Jo hurtigere borgerne får det tredje stik, jo mere kan vi forhåbentlig forebygge indlæggelser. Det kræver en hurtig fælles indsats og som hospital vil vi gerne understøtte at det kan lade sig gøre at etablere en midlertidig ekstra vaccinationsklinik, fortæller hun.

Vær opmærksom på, at der på vacciner.dk vil stå om du bestiller tid på det store vaccinationscenter eller det nye vaccinationscenter på hospitalet.

Læs mere om vaccination i Region Hovedstaden  vaccination

https://www.regionh.dk/Sundhed/Coronavirus/Sider/Vaccinecentre---oversigt.aspx

​For yderligere kontakt Bornholms Hospitals presse- og kommunikationschef Pernille Gjede pernille.christine.gjede@regionh.dk

 


Redaktør