Ny CT-skanner styrker patientsikkerheden

Tirsdag den 21. januar ankommer Bornholms Hospitals nye CT-skanner.
Fremover råder hospitalet over to CT-skannere. Det betyder at patien-ter altid kan tilbydes en CT-skanning på Bornholms hospital. Også i situationer, hvor den ene skanner er ude af drift.

​Håndværkerne arbejder på at få de sidste forberedelser klar inden CT-skanneren rykker ind i morgen

Skanneren er en nyere teknologisk generation, og det giver udvidede diagnostiske muligheder. For eksempel ved undersøgelse af nyresten eller hjerte. På sigt bliver der mulighed for kunne udføre andre typer af CT-undersøgelser, som i dag varetages på andre af Region Hoved-stadens hospitaler, siger Curt Sten, leder af Diagnostisk Enhed.
CT-skanneren ankommer fra Tyskland i morgen. Installeringen går i gang med det samme og forventes at tage nogle uger. Derefter går oplæring af personalet i gang.
Skanneren forventes at være i fuld drift inden sommer.

Fakta og baggrund

Bornholms Hospitals nye CT-scanner er en ud af 10 nye skannere, der er indkøbt til hospitaler i Region Hovedstaden.
Den nye CT-skanner er en Phillips IQon.
En CT-skanning kan bidrage med detaljerede informationer om krop-pen. Data fra røntgenbilleder bearbejdes i en computer så de fremstår tredimensionelt og i flere forskellige plan. Det kan f.eks. være under-søgelser i bughulen og de indre organer eller i hjerne og knogler.

Ved ønske om yderligere information eller kontakt i forbindelse med interview, er I velkomne til at kontakte undertegnede.

Pernille Gjede
Presse og -kommunikationskonsulent