Jura i forbindelse med tv- og fotooptagelser

Region Hovedstaden vægter åbenhed højt, og har samtidigt et hensyn til patienter og personale, som efter eget ønske både skal kunne indgå i eller undgå kontakt med medier. Region Hovedstadens Åbenhedspolitik sætter rammerne for journalisters og kameraholds adgang til regionens matrikler.

​Billedoptagelser af patienter og personale

Bornholms Hospital er åbent for mediernes adgang, men dele af hospitalet er ikke frit tilgængeligt for alle. Det gælder sengeafsnit, ambulatorier, venterum og andre lokaler, hvor patienterne opholder sig.

Mediernes tilstedeværelse – og især fotografering og tv-optagelse i sådanne lokaler – kræver tilladelse af den stedlige ledelse. Mediernes tilstedeværelse må aldrig hindre den optimale behandling af patienten.

Mediernes adgang på hospitalet

Medier må ikke færdes uledsaget på områder, der ikke er frit tilgængelige for alle. Det vil sige, at medierne frit kan færdes på fællesområderne, så længe det ikke drejer sig om billedoptagelser

Aldrig uden samtykke

Interview, fotografering m.v. kan kun finde sted med patientens samtykke.

Kontakt altid Kommunikationsteamet

På Bornholms Hospital gives tilladelsen via Kommunikationsteamet via direktion- eller afdelingsledelse, afhængig af hvor stort et område medierne ønsker at opholde sig på.

Du kan skrive en mail til kommunikationsteamet her eller ringe til os. Find telefonnummer til os fra siden pressekontakt

Vil du vide mere

Har du spørgsmål vedr. reglerne for foto, film og tv-fotooptagelser eller arbejdes der på en større aftale om film- eller tv-optagelser på Bornholms Hospital, så kontakt Kommunikationsteamet på:

Bornholms Hospital
Team for Kommuniaktion
Direktion og Administration
Opgang G
Ullasvej 8 - 3700 Rønne
Tlf: 38 67 00 40 /38 67 00 41 / mobil: 20 51 04 79

Begrænset adgang i beredskabssituationer

I beredskabssituationer i forbindelse med større ulykker og hændelser kan ledelsen vælge at have yderst begrænset adgang for at sikre hospitalets funktion og sikkerhed. Her vil medierne således heller ikke have adgang.