Klinisk basisuddannelse for læger

​Vælger du at tage din kliniske basisuddannelse på Bornholms Hospital, bliver du mødt med et udfordrende fagligt miljø og en bred patientskare. Vi har tillid til at du kan arbejde selvstændigt og til gengæld kan du regne med dine kolleger, både på jobbet og i din fritid. Det tager kun 35 minutter i fly og 3 timer i bus eller tog til Rønne.

Uddannelsesforløbene starter både på Kirurgisk - og Medicinsk afdeling. I første halvår starter basisforløbene henholdsvis den 1. marts og 1. april. I det andet halvår starter basisforløbene den 1. september samt 1. oktober. Af de 6 KBU-forløb som opstarter hver halve år, vil 3 af forløbene indeholde almen praksis i 2. dels KBU-forløbet.

​Den Kliniske basisuddannelse ved Bornholms Hospital opstarter hvert halvår 6 kliniske basisuddannelsesforløb. ​

Patienter

Vores Medicinske Afdeling modtager akutte hjerte-, lunge-, nefro- og neurologiske patienter samt akutte børn. Kirurgisk Afdeling håndterer ortopæd-, urologiske-, gynækologiske- og parenkymkirurgiske patienter. Du får muligheden for at følge patienten lige fra modtagelsen til operationen og senere på stuegang.​

Kurser

Udover de obligatoriske kurser tilbyder vi, i det omfang der er plads, følgende kurser: ​

ALS (Advanced Life Support)

ALS-kurset er et internationalt anerkendt kursus, der har til formål at give en forbedret systematisk tilgang til vurdering og behandling af kritisk syge patienter og patienter med pludselig uventet hjertestop. ​

EPLS (European Paediatric Life Support)

EPLS-kurset er et internationalt anerkendt kursus, der har til formål at forbedre den lægefaglige håndtering af det kritiske syge barn og genoplivning af nyfødte og større børn. 

 
Det er hospitalet, der tilmelder de yngre læger, til de to nævnte kurser.​

Boliger

Du har mulighed for at bo billigt tæt på hospitalet i én af hospitalets mange boliger. Du kan se boligerne og læse mere om dem her, hvor du også kan se priserne.

 
Redaktør