Kontor og administration

Her finder du en kort beskrivelse af erhvervsuddannelserne på kontor og administrationsområdet. Vil du uddannes inden for kontor og administration, skal du søge en elevplads. Ledige praktikpladser slås op på jobsiden. Før du søger en praktikplads, skal du opfylde adgangskravene for uddannelsen og/eller bestå grundforløbet. Når du har fundet en praktikplads, planlægges dit praktikforløb, og du tilknyttes en erhvervsskole. Har du en praktikaftale, får du løn under uddannelsen.

​​​​​​​

Kontoruddannelse med speciale - Lægesekretær

Lægesekretæren har en stor kontaktflade, så du er serviceorienteret og god til at kommunikere. Herudover skal du have gode it-kundskaber. Du sørger for, at læger, sygeplejersker, terapeuter og plejepersonale får de rette informationer til at løse deres opgaver. Du er bindeled mellem de forskellige sektorer i sundhedsvæsenet, dvs. kommune og den praktiserende læge, når patienter skal udskrives. Du modtager patienter og pårørende og er med til at skabe et godt og sammenhængende patientforløb. 
Læs m​ere om lægesekretæruddannelsen i Region Hovedstaden​​​​​

Læs mere om kontoruddannelsen på uddannelsesguiden.dk

Kontoruddannelse m​ed speciale - Administration / Offentlig administration

Kontoruddannelse med speciale i administration findes i to varianter; Administration og Offentlig administration. Fælles for dem er at du fx arbejder med sagsbehandling, dataindsamling, kundeservice og formidlingsopgaver. Som elev lærer du om​ Region Hovedstadens servicekoncept, interne procedurer og kvalitetskrav. Faget kræver at du har ordenssans, er god til Office-programmer og dansk retskrivning.
Læs mere om kontoruddannelsen på uddannelsesguiden.dk​ 

Læs mere om kontoruddannelsernes specialer på Uddannelsesnævnets hjemmeside 

Kontoruddannelse med speciale - Økonomi

Inden for økonomi arbejder du med regnskaber og budgetter fx bogføring af indtægter, udgifter og lønninger samt økonomistyring. Økonomi er et speciale inden for kontoruddannelsen.  Som økonomielev, er det vigtigt, at du har ordenssans, er god til it og dansk retskrivning​.
Læs mere om kontoruddannelsen på uddannelsesguiden.dk​​

Redaktør