​Adam, læge

Vigtigt at få skabt et tillidsforhold

​Det er skønt, at jeg lærer noget nyt hver dag af alle de mennesker, jeg arbejder sammen med, fortæller lægen Adam.

Når mit arbejde virke​​lig føles værdifuldt

Jeg er så heldig at være havnet i en profession, hvor jeg har direkte kontakt til andre mennesker. Derfor er gevinsten for en veludført opgave ofte umiddelbar - et smil eller en varmende bemærkning fra en patient eller en kollega. Når man føler, det hele er ved at falde ned om ørene på én, kan det redde éns dag - og heldigvis er der ikke så langt imellem smilene på min afdeling.

Udfo​rdres fagligt dagligt

Der er ingen dage, der er ens, og derfor møder jeg ofte situationer, hvor jeg udfordres på mit faglige niveau, men man skal huske, at hospitalet ikke kun behandler sygdom, men mennesket som en helhed. Mange patienter er nervøse eller spændte, når de træder ind ad døren på et hospital, og det er derfor vigtigt at få skabt et tillidsforhold, hvor man mødes i øjenhøjde, og patienten føler sig godt behandlet. Ofte skal der ikke mere til.

Hjælp​er mennesker hver gang jeg er på arbejde

Jeg kan altid føle mig sikker på at få kvalificeret, faglig bistand via mine mere erfarne kollegaer på afdelingen, hvorfor man ofte kommer langt med åbenhed og oprigtig omsorg i første omgang. Jeg føler mig privilegeret over at kunne hjælpe mennesker, hver gang jeg er på arbejde.

Noget mange k​olleger ikke ved om mig

Jeg er en kæmpe nørd, specielt når det kommer til musik. Der er en stående joke i min vennekreds omkring min musiksmag; hver gang mine venner hører noget mærkelig musik, så siger de, det må være mig, der har sat det på. Jeg må erkende, at det måske ikke ligger så langt fra sandheden, da jeg ofte får bevæget mig et godt stykke ud i en genre. Jeg bevarer dog en vis jordforbindelse via min begejstring for koryfæer såsom Dylan, Springsteen, Morrissey og Rolling Stones.

Redaktør