​Sebastian, kirurgisk portør

Tværfagligt samarbejde er alfa omega

​Det er fedt at vi sammen har det helhedssyn, som sikrer patienterne det bedste udgangspunkt for deres genoptræning, fortæller portøren Sebastian.

Når mit a​​rbejde virkelig føles værdifuldt 

Jeg møder oftest patienten, når han eller hun er allermest nervøs. Det er lige inden, vi skal til at køre ind på operationsstuen. Jeg kan heldigvis ofte berolige med, at situationen er hverdag for alle på stuen. Altså alle lige bortset fra patienten. Det gør en stor forskel og mange patienter kan slappe lidt mere af, når de mærker den gode stemning.

Samme​ntømret team

Som kirurgisk portør er jeg med til at lave knæ- og hofte-alloplastikker. Dem laver vi som oftest tre om dagen af. Under operationen er det tværfaglige samarbejde mellem mig, sygeplejerske, anæstesi og kirurg alfa omega – både i kommunikation omkring patienten til det praktiske under operationen. Alle på holdet er lige vigtige, og de mange operationer sammen giver også holdet en vis rutine der sikrer de gode resultater. Operationstiden er i bund. Kvaliteten er i top.

Bedste u​dgangspunkt for genoptræning

Det, der forener os, er i høj grad at sikre patienten det bedst mulige udgangspunkt til genoptræningsforløbet. Men også at berolige dem og gøre dem trygge, mens de er hos os. Derfor taler vi tit med patienterne om deres arbejde og hobbyer. Nogen skal ud og vandre igen, andre skal starte til salsa. At kunne give folk den mulighed er rigtig tilfredsstillende.

Noget man​ge kolleger ikke ved om mig

Fra jeg var 10-13 år boede jeg i Montreal, Canada. Her var jeg med til at tabe provinsfinalen i baseball … DET siger jeg ikke til særlig mange.

Redaktør