​​

Kendtheden er fantastisk

​-”Kendtheden” herovre er helt fantastisk. Når der er en gravid, der ringer, så ved jeg hvem det er, og det er sindssygt tilfredsstillende, fortæller Sille Chemnitz, jordemoder på Bornholms Hospital.

​Hvorfor Bornholms Hospital?


​- Før arbejdede jeg på et af landets store fødesteder, men det var ikke det, jeg ville som jordemoder. 
Hér, på landets mindste fødested, handler det ikke kun om at tage imod babyer, jeg har også god tid til kerneomsorgen; den kærlige pleje og de nærværende samtaler. Jeg er overbevist om, at kvaliteten af den omsorg, vi yder herovre er rigtig høj. - Så kan det godt være, at vi ikke har tusindvis af specialister, og vi må gå med livrem og seler på en anden måde, men som gravid kan man føle sig TRYG, når man kommer her. For eksempel får næsten samtlige gravide alle os jordemødre at se, inden de skal føde, så det er jo som ”kendt jordemoderordning”, og det er super fedt at arbejde i. 

Hvorfor Bornholm?

Privat er jeg flyttet herover med min mand og tre drenge, og vi er blevet taget rigtig godt imod. Vi trængte til mere ro, og det har vi fået.
Der et andet gear herovre, og når man har boet på Sjælland, er det et gear, man lige skal vænne sig til, men jeg tror, det er et gear, der er sundt for os. Det var det for min familie.
Vil du vide mere om at arbejde som sundhedsfaglig på Bornholms Hospital så ring på 20510479Redaktør