​Ulrik Branner er overlæge på Bornholms Hospital og vagtsætter selv sit skema for at få den optimale balance i sit arbejds- og familieliv.​

Jeg er aldrig bekymret for at brænde ud

​Ulrik Branner er kirurgisk overlæge på Bornholms Hospital. Han har været vant til et hektisk arbejdsliv på storbyhospitaler, hvor tiden med familien var knap. Det er der lavet om på nu.

​Hvorfor Bornholms Hospital?

- Her kan jeg gøre det, jeg er allerbedst til. Og vigtigst: jeg har tiden til at gøre det i. Så jeg er aldrig bekymret for at brænde ud. Kort sagt, yder jeg mere og er mindre stresset. 

Hvad der for mange forældre er en naturlig del af hverdagen, kan for en speciallæge som Ulrik med lange og skiftende arbejdstider være umuligt. 

- Jeg har aldrig prøvet at aflevere eller hente mine børn fra institution eller skole. Det kan jeg nu. Så jeg er på alle måder mere til stede dér, hvor jeg er.

Ulrik har, sammen med ledende overlæge på Bornholms Hospital, Anja Ulrikke Mitchell, selv vagtsat sit skema Det betyder, at han er på Bornholms Hospital tre dage om ugen i tidsrummet 8 -16. 

- Arbejdsbyrden er tilpasset det, jeg gerne vil præstere. Men det er først nu, jeg får spørgsmålet, hvordan jeg vil indrette min arbejdstid, så mit arbejds- og familieliv balancerer bedst muligt. 

Godt nok, er Bornholms Hospital et af de mindste hospitaler i Danmark, men ambitionerne har aldrig været større. - Jeg har aldrig oplevet at have mulighed for at være så nærværende i mit arbejde, som jeg er nu. Og det er på trods af, at Bornholms Hospital er på størrelse med en enkelt afdeling på Rigshospitalet. - Jeg får lige så meget ud af min indsats rent fagligt, fordi jeg har mulighed for at fordybe mig i mit speciale og samtidig blive en dygtig generalist.

Hvorfor Bornholm?

Sammen med familien har Ulrik købt et sommerhus på Nordbornholm, som har givet dem oplevelser, de ikke ville være foruden. – Vi elsker at være her og nyder at opholde os i den her helt unikke natur. Om sommeren er her masser af liv og kulturoplevelser, og om vinteren skifter øen karakter og roen falder på. 

Redaktør