Mette er overlæge på Bornholms Hospital og nyder de mange naturoplevelser, der følger med ø-livet. 

Det fungerer bare

Mette Toft har byttet arbejdslivet som anæstesiologisk overlæge på et storbyhospital ud med Bornholms Hospital. Og det fungerer bedre end nogensinde før. 

​Hvorfor Bornholms Hospital?

- Jeg har to skoledrenge, som jeg gerne ville have mere tid sammen med. Selvom vi jo bor sammen og har skole og arbejde i nærheden af, hvor vi bor, så ser jeg dem mere nu end før. Det hænger sammen med, at jeg arbejder meget intenst, når jeg er på Bornholm. Og når jeg er hjemme, kan jeg både aflevere og hente mine børn. Det lyder måske mærkeligt, men det fungerer bare. 

Mette får blandt andet sit arbejds- og familieliv til at gå op ved at tage sammenhængende vagter. 

- På grund af lægernes hviletidsregler kan jeg koncentrere mit arbejde i blokke. Det vil sige, at jeg kan have seks arbejdsdage i træk og fri i tilsvarende. Det giver mig en større ro og mere tid til mine nærmeste end før, hvor min arbejdsplads faktisk var tættere på min bopæl. Jeg kan parkere mit arbejde, når jeg har fri på en anden måde end, jeg har kunnet før. Og når jeg pendler, nyder jeg at have tid for mig selv til at læse bøger, lytte podcasts eller ringe til venner, jeg ikke har talt med i lang tid.

Mange ansatte ved Bornholms Hospital fortæller, at de får nogle faglige udfordringer, de ikke havde drømt om. Hertil kommer en helt fantastisk natur, kultur og nogle hjælpsomme og fleksible kollegaer, tilføjer Mette.​

- Jeg har stor indflydelse på mit arbejde og kan påvirke det, der sker. Vi er generalister, men det sætter jeg også en ære i og udvikler mig og lærer hele tiden. Jeg føler et ejerskab for hospitalet, fordi det er småt og lokalt. Og så kan jeg godt lide, at vi lærer hinanden hurtigt at kende, fordi vi er en lille arbejdsplads. På den måde opnår vi en stor nærhed. 

Hvorfor Bornholm?​

- Vi har købt sommerhus herovre, og vi holder virkelig meget af at være her. Min mand og børn gør ofte det, at de kommer fredag efter skole og arbejde, og så holder vi weekend sammen. Og det føles hver gang som at holde en lille ferie sammen. Og så er der nogle muligheder for samvær, som vi ikke har i storbyen. Min mand og mine børn har for eksempel cyklet til Hasle fra Rønne for at overnatte i et shelter. Og så elsker vi at bruge den bornholmske natur og de mange smukke gåture, der findes herovre, og så er her et rigtig godt terræn til at cykle på mountainbike. Min mand og mine børn kan lide at blive udfordret og tager ruterne i hurtigt tempo, og jeg kører bagefter lidt mere stille og roligt.

Redaktør