Smerter og smertelindring

​Her kan du finde information om smertelindring under fødslen​​ 

​Du kan forberede dig

Smerter under fødslen kan opleves anderledes end andre smerter, fordi man ved, hvorfor de er der, og at de betyder, at barnet er på vej. Nogle kvinder oplever smerten som mindre end forventet, og andre oplever den værre end forventet. Mange kvinder, der skal føde for første gang, har kun sjældent eller måske aldrig oplevet en sådan smerte før. Det er derfor vigtigt at forberede sig. Forberedelsen kan være af både mental og fysisk karakter.

God fysisk form

Det er godt at være i god fysisk form op til en fødsel, fordi fødslen kræver udholdenhed. Gymnastik, yoga, cykling eller svømning kan være udmærkede former for motion, når man er gravid. Du kan forberede dig mentalt ved at orientere dig om, hvad der sker og kan ske under en fødsel, og du kan forberede dig på, hvad du vil gøre, når veerne kommer. En anden vigtig ting er at få talt om eventuelle bekymringer eller tvivlsspørgsmål med jordemoderen.

Et tæt og godt samarbejde med jordemoderen er væsentligt for, hvordan fødslen opleves. Jordemødre er vant til hurtigt at få en fornemmelse af den fødende kvinde og hendes mand og deres ønsker og forventninger. Hjælp gerne jordemoderen ved at fortælle hende om dine/jeres forestillinger, forventninger eller bekymringer.

Redaktør