Film om fødslen

​På denne side kan du se forskelige fim om fødslen, hvornår du skal kontakte jordemoderen, om de smertelindrende metoder samt meget mere om den aktive fase under fødslen.

 Hvad er egentlig veer?


Varighed: 03:02 min.
Jordemoder, Gry Lotz Juul, giver her en forklaring på, hvad der sker i kroppen, når man som gravid oplever at have veer, og hvilken betydning veerne har for fødselsforløbet - fra de første veer til barnet fødes. Gry fortæller også om fødselshormonet oxytocin og om vigtigheden af at have det bedst mulige mindset forud for fødslen.


 Hvornår skal jeg kontakte jordemoderen?


Varighed: 04:18 min.
I denne film beskriver jordemoder, Camilla Høxbroe Nielsen, de forskellige måder, en fødsel kan starte på. En fødsel kan nemlig starte på flere måder, og man skal ikke nødvendigvis på hospitalet lige med det samme. Du får også information om, hvornår jordemoderen gerne vil høre fra jer i forbindelse med fødslen.


 Latensfasen – fødslens opstart


Varighed: 06:01 min.
Hør jordemoder, Gry Lotz Juul, fortælle om fødslens startfase, og hvad man kan forvente sig i denne periode. Du kan blive klogere på veernes karakter, fasens forventelige varighed og gode fifs til håndtering af denne fase.


 Den aktive fase


Varighed: 08:03 min.
I denne film gennemgår jordemoder, Gry Lotz Juul, og jordemoder, Camilla Høxbroe Nielsen, den aktive fase. Hør, hvad man kan forvente sig af denne fase, og hvordan jordemoderen definerer, at den fødende er i aktiv fødsel, hvordan veerne udvikler sig i løbet af fødslen, og hvordan jordemoderen holder øje med den fødende, barnet og fødslens udvikling undervejs. Du får også information om, hvorfor bevægelse er så vigtig under fødselsforløbet, og hvilken rolle partneren/ledsageren spiller.

 Overgangs-, presse- og efterbyrdsfasen


Varighed 09:32
Jordemoder, Gry Lotz Juul, og jordemoder, Camilla Høxbroe Nielsen, gennemgår den sidste del af fødslen. Bliv klogere på, hvad overgangsfasen er, og hvorfor den kaldes sådan. Hør, hvornår man er klar til at presse, hvordan en pressefase typisk forløber, og hvordan jordemoderen guider kvinden undervejs. Endelig gennemgås det, hvordan de første timer efter fødslen forløber, forløsning af moderkagen og fokus på at mindske fødselsblødningen.


 Smertelindring under fødslen


Varighed: 07:51 min.
Jordemoder, Gry Lotz Juul, og jordemoder, Camilla Høxbroe Nielsen, fortæller om ”informeret samtykke” og om de forskellige smertelindrende metoder, man kan gøre brug af under fødslen – både naturlige og medicinske smertelindringsmetoder.


 Rebozo – hvad er det og hvordan kan det bruges?


Varighed 06:53
I denne film får du information om, hvad rebozo er. I får også konkrete eksempler på øvelser, som jordemoderen bruger på fødegangen, og som I selv kan afprøve og gøre brug af derhjemme.


 Fødestillinger – aktive stillinger og hvilestillinger


Varighed 06:32
Få her en gennemgang af forskellige stillinger, som den fødende kan bruge under sit fødselsforløb. Jordemoder, Gry Lotz Juul, og jordemoder, Camilla Høxbroe Nielsen, kommer med eksempler på både hvile- og aktive stillinger. Fælles for stillingerne er, at de giver barnet god mulighed for at dreje sig i bækkenet.


 Hjemmefødsel


Varighed 01:51
I denne film giver jordemoder, Camilla Høxbroe Nielsen, en kort indføring i muligheden for hjemmefødsel samt hvilke aftaler, man som regel laver med sin jordemoder på forhånd.


 Fødsler, der tager en drejning


Varighed 08:16
Jordemoder, Gry Lotz Juul, og jordemoder, Camilla Høxbroe Nielsen, fortæller i denne film om, hvordan en fødsel af og til kan afvige fra det normale. Camilla forklarer om nogle af de typiske komplikationer, der kan opstå under en fødsel. Så I er forberedt i tilfælde af, at man oplever en fødsel, der tager en drejning.


Redaktør