Film om barslen

Vi har lavet tre film til dig, der gere vil blive klogere på, hvornår dit barn trives, livet som nybagte forældre, og hvad du kan forvente af forandringer i kroppen ovenpå en fødsel.


 Kroppen efter fødslen


Varighed 05:21
I denne film vil jordemoder, Camilla Høxbroe Nielsen, informere om det typiske forløb kroppen gennemgår i tiden efter en fødsel. Hør for eksempel om blødning, bristninger og bækkenbundstræning. Endelig fortæller Camilla om den tålmodighed og kærlighed man, som nybagt mor, bør have med og til sin krop.


 Nybagte forældre – forventninger og realiteter


Varighed 06:17
Jordemoder, Gry Lotz Juul, fortæller om, hvordan man som nybagte forældre bør have fokus på kommunikation, fordi livet med et nyfødt barn sætter parfoldet i nye rammer. Få fifs til at sætte grænser for besøgende, så besøg bliver på jeres præmisser. Jordemoder, Camilla Høxbroe Nielsen, fortæller også om samlivet efter fødslen, og hvordan det kan være påvirket af fysiske og psykiske ændringer og om vigtigheden af at tage stilling til prævention.


 Trivselstegn hos det nyfødte barn


Varighed 04:15
Hør jordemoder, Gry Lotz Juul, gennemgå, hvordan man som forældre kan vurdere, om det nyfødte barn trives. Få blandt andet viden om barnets sulttegn, søvnstadier, forventet vandladning og afføring, tegn på gulsot, og hvordan barnet både kan efterspørge og afvise kontakt.


Redaktør